Om oss

Kultsjögården / Fiskecentrum Saxnäs är mötesplatsen för fiskare, jägare och människor från när och fjärran. Passionen för naturen och områdets alla möjligheter genomsyrar atmosfären på vår anläggning.

Vi erbjuder naturupplevelser för alla under hela året. Fiskearrangemang, fjällvandring, småviltsjakt efter ripa och skogsfågel, skotersafari, turskidåkning och längdskidåkning. Här finns en mångfald aktiviteter för alla, gammal som ung, under alla fjällets årstider.

Inom fiske kan vi erbjuda det mesta. Flugfiska i kristallklara kvoterade vatten, som övre Fiskonbäcken och Ransarån, utforska någon av områdets sjöar och vattendrag eller vinterfiska röding. Vi skräddarsyr ditt fiskeäventyr efter önskemål och erbjuder guidning för såväl den erfarne,
familjen, kompisgänget eller nybörjaren. Vi erbjuder också både nybörjarkurser och avancerade kurser i flugfiske mot förfrågan. 

Vår ambition är att vara din vägvisare till spännande, intressanta och berikande upplevelser i vår fantastiska fjällvärld.

200700659

200400017

 
Namn: Mattias Nilsson.
Bor: Saxnäs, tidigare i Lödöse.
Yrke: Professionell fiskeguide och ägare av Fiskecentrum Saxnäs.
Intressen: Flugbindning, flugfiske, vandring - både sommar och vinter.
Favoritfiske: Öring, röding, harr och gädda. Allt fiske med flugspö. Vintertid är kikpimpel efter röding en favorit.
Drömfiske: Havsöringsfiske över hela världen.
Referenser: Västerbotten - Fiskecentrum Saxnäs. Norrbotten - Explore The North och Forest Hotell (Skoter- och hundspannsguide). Studerat till fiske- och naturguide på Tornedalens folkhögskola.
Övrigt: Jobbat som fiskeguide och fisketillsyningsman i Saxnäs sedan 2011. Brinner för fiskeupplevelser och fiskevård.
Mattias Nilsson, Ägare av Fiskecentrum Saxnäs & professionell fiskeguide